Waarom commerciële ovens?

De Europese norm voor huishoudelijke microgolfovens (volgens IEC 60335-2-25) stelt dat microgolfovens getest volgens deze norm niet bedoeld zijn voor professioneel gebruik. De veiligheidseisen voor professionele microgolfovens (volgens IEC 60335-2-90) zijn veel hoger dan die voor huishoudelijke microgolfovens. Uw verzekeringsagent zal bevestigen dat u niet-professioneel gekeurde huishoudtoestellen niet in uw bedrijf aan mag wenden.

Commerciële microgolf ovens zijn duurzamer gebouwd om aan de hoge eisen van de professionele keuken te voldoen.

Verwarming:
De warmte van de componenten wordt gedurende 4 tot 6 uur getest, in plaats van slechts 30 minuten voor huishoudovens. Deze test gaat na of er er geen excessieve temperaturen tijdens normaal gebruik worden bereikt.

Why Buy Commercial Microwaves from ACP on Youtube.com.

Deur en vergrendeling:
De deurvergrendeling en microgolflekkage voor professionele microgolfovens worden getest om 2X zoveel handelingen als een huishoudoven te verrichten waarmee zij beter zijn afgestemd op frequent gebruik.

Brandbeveiliging:
De brandbeveiligingstest, die nagaat of een brand binnen de kuip van de microgolfoven zal blijven, schrijft voor professionele microgolfovens meerdere porties voor, waardoor de situatie in de professionele keuken beter wordt gesimuleerd. Dit terwijl een huishoudoven maar op 1 product wordt getest. Met een professionele microgolfoven loopt u dus minder veiligheidsrisico.

Mechanische kracht:
De deuren en scharnieren worden getest op 5X de standaard voor huishoudelijke microgolfovens.

Voedingskabel:
De voedingskabel bij commerciële microgolfovens moet olie en vet kunnen weerstaan terwijl er hiervoor geen eisen zijn voor huishoudelijke ovens.